vineri, 13 martie 2009

push2play 0.1.2

- Mersi... nu stii cumva daca Dan vine diseara?
- N-a zis nimic. Da` ar face bine sa vina. Si oricum suntem patru: eu, tu, Skid si bou` de Teddy. Suntem destui sa le aratam cine face legea.
- Si ceilalti cati ai spus ca sunt?
- Sapte... dintre care doi cred ca vin doar ca sa umple tastaturile cu bale...
- Ok, deci la 8 diseara ne intalnim.. scuze ca te-am deranjat... somn usor in continuare...
- Dispari pana nu ma trezesc de tot...

Am scapat usor... cred ca era prea adormita sa se certe cu mine.
O usa trantindu-se, apoi din nou yala cea veche chinuindu-se. Cobor scarile si ma indrept spre garaj.
Cand crapa de ziua ploaia devine mai interesanta. Cladirile ude au un aspect murdar, masinile incep sa piarda din luciul ce-l au noaptea cand toate luminile se reflecta de pe metalul ud.



kreator - passage to babylon
Asculta mai multe audio Muzica »

Deschid garajul... scot masina... inchid garajul... urc din nou in masina. Un pic de muzica nu strica, am nevoie de ceva sa ma animeze un pic. Dintre niste cd-uri vechi aleg unul, il pun in aparat si-i dau play. Aparatul alege o melodie la intamplare... ma loveste un ritm de bas alert... apoi sunetul metalic al cheii ce intra in contact... motorul chinuindu-se sa isi inceapa ritmul monoton... si apoi un scartait usor de cauciuc pe asfalt umed...

N-am ascultat de mult cd-u` asta... fara sa-mi dau seama, capul mi se umplu de amintiri, imagini de demult, si doar amintindu-mi imi dadea o senzatie placuta. Mai pornesc inca o data ritmul de bas ce ma animase cu cateva minute mai devreme, in timp ce masina vuia pe autostrada care duce spre oras. Ploaia marunta se lovea de parbriz... un sunet monoton, placut, chiar dulce... dau mai tare muzica, nu vreau sa adorm la volan.

2

In sfarsit e gata. Credeam ca nu se mai termina. Mai ales dupa ce aparuse Teddy si-i spuse sefului ca nu a fost vina lui cand s-a lovit de omul acela si scapase manuscrisele. A avut noroc ca nu s-a distrus nici unul, dar a avut ceva de lucru sa le puna in ordine... totusi erau patru romane, doua a cate cinci sute de pagini, unul de sase sute si unul de aproape patru sute. Eu mi-am facut treaba azi, si camuflat de fapta lui Teddy am taiat-o fara sa-mi mai arunce sefu` replicile lui.

Ajung in parcare, urc in masina, ma uit la ceas. 4:05pm. Pornesc muzica, deschid geamul si incep sa mananc. Al trei-lea burger pe ziua de azi. Pacat ca a stat in masina de dimineata, s-a racit. Si nici pepsi-ul nu mai are gust...

In mod ciudat, s-a facut senin si chiar un pic caldut. E o zi superba de toamna... copacii ruginiti pare sa scartaie in bratele vantului ce se joaca leganandu-le ramurile. 4:15pm. La dracu... ce naiba l-o fi pus pe Teddy sa lucreze iar peste program? Tipu` asta... Teddy... nu e prea indemanatic, dar are un fel anume de a vorbi cu oamenii. Parca se lipesc toti de el. Luna trecura i-a ars sefului doua manuscrise venite de la niste clienti fideli ai editurii si care parusera a fi niste lucrari apreciabile, posibile romane de succes. A avut noroc ca erau copiile analizate, notate, gata de dus la tipografie. Dupa ce l-a certat vreo douazeci de minute, Teddy iesea din biroul sefului cu un zambet pe fata. Spuse ca l-a iertat cu conditia ca in 3 ore sa fie gata noile copii notate si analizate. Daca faceam eu greseala de a arde copiile puteam sa imi strang lucrurile si sa plec chiar din momentul acela. In schimb Teddy nu patise nimic in afara de 3 ore peste program plus un drum spre tipografie.

Acum intarzia. Ce-a putut sa faca oare? Se auzi o usa inchizandu-se, apoi sunetul unui manunchi de chei cazand pe asfalt.
- Skip!! Ma astepti inca un pic? Trebuie sa-i duc sefului cheile! Vin in cinci minute!
- Grabeste-te! Mi-e o foame de mor si nu mai am chef sa stau aici!

De cand cu o cearta cu sefu` asupra felului in care vorbeste, cand eram la editura pe Teddy nu-l auzeai spunand gram de injuratura sau cuvant ce ar putea ofensa pe cineva. Ce-mi placea mie era faptul ca in momentul in care treceam de poarta si de panoul cu firma editurii, primul lucru care il zicea era “Inca o zi de cacat in lumea magicei bude publice s-a terminat”. Era chiar nostim cand o zicea, mai ales cand iti dadeai seama ca vorbea serios.

Au mai trecut cinci minute. Teddy nimic... aprind o tigara, trag un fum... ma intind pe scaun... pornesc radioul... trag inca o data nemilos din tigara, golesc sticla de suc si astept...
- Hey... am terminat... hai sa plecam d`aici ca nu mai suport...
- Daca era sa ma iau dupa cat de mult iubesc locu` asta preferam sa nu ma nasc...
Ambalez in graba motorul masinii si pornesc spre iesirea din parcare... Teddy nu zicea nimic.. asteptam momentul....
- Magica buda publica loveste din nou! Daca ajung bogat, cu prima ocazie vin aici si ma cac pe prag la intrarea in cladire!
- Ei lasa Ted! Nu e nici chiar asa de puturoasa treaba...
- Nu pe naiba.

Am inceput sa radem... nu aveam chef sa vorbim despre slujba tocmai acum cand ziua se incheiase. Asa ca am pornit spre casa.

[da, mai este]

Niciun comentariu: