miercuri, 30 septembrie 2009

Overkill

Merge bine de tot dacă se savurează de dimineaţă, împreună cu un aşteptat de autobuz.

marți, 29 septembrie 2009

De peisaj nou

Am decis să fac o schimbare majoră. Şi cum s-a ivit, am profitat. N-a fost uşor pentru că acum sunt în alt oraş, alt loc de muncă, totul e fragil deocamdată dar vreau să dau tot ce pot ca să fie bine.

Recunosc, mi-a fost putin frică să fac asta. Am trăit 26 de ani în oraşul meu şi acum mă pierd pe autobuze, cobor aiurea şi nu cunosc nimic în jur, ba chiar căutam o stradă şi culmea, am ajuns aproape acasă. Am mers în direcţia opusă.

Încă mă simt dezorientat, a trecut doar o săptămână şi mă descurc cât de cât prin oraş dar e ciudat. Îmi place că reuşesc să mă trezesc cu o oră mai repede înainte să plec şi am timp de cafea şi un pic de mic dejun, îmi place că umblu pe jos mai mult, îmi place că toate astea mă fac să mă obişnuiesc să trăiesc pe cont propriu. Gătitul e chiar plăcut :)

Colegii noi sunt de gaşcă şi sunt o echipă frumoasă. Mă bucur că am ajuns aici.

Poate a fost prea bruscă plecarea şi acum realizez că mi-e dor de bulevardul cetăţii, mi-e dor de malul Mureşului seara şi de pub-urile pe unde sorbeam fum şi savuram o cafea. Aş fi vrut să pot mulţumi altfel celor care în ultimii 5 ani le-am fost coleg şi de la care am avut de învăţat multe. Acum toate astea vor fi lucrurile care le voi face şi oamenii pe care îi voi întâlni când voi merge în vizită. Nu mai fac parte din rutina zilnică. Le numesc acasă pentru că-mi sunt aproape de suflet, sunt o parte din ceea ce sunt şi din ceea ce voi fi.

Încet, încet, vreau să-mi construiesc un viitor frumos. Eu, ea, pall mall albastru şi cafea, dar într-un cu tot alt context.

miercuri, 2 septembrie 2009

Frânturi de toamnă


Lake of Tears - Forever autumn
Asculta mai multe audio Diverse

În fiecare toamnă:

mănânc castane prajite, bătrânelul de la colţul cetăţii nu întârzie.
mi se face dor de facultate, de dimineţile reci urcând scări.
merg la Camping la restaurant să beau must şi să mănânc struguri.
trec cel puţin o dată pe săptămână pe bulevardul cetăţii.
ador mirosul de dulceaţă făcută de mama.
îmi place cum mă trec friguri când intru în casă, la cădură.
trag cu pofta aer în piept când simt miros de frunze uscate.
bostan la cuptor, mmmmmm...
îmi aduc aminte de primele zile de şcoală.

apoi seara stau pe balcon, zgribulit, privind la primul fulg de nea si fredonând piesa de mai sus, cu ţigara tremurând printre degete, ma gândesc că de fiecare dată...

mi-e dor de vară...