joi, 31 ianuarie 2008

fahrenheit



fahrenheit on wikipedia

Da, ma joc. Imi plac in special jocurile care au plot mai complex, interesant si gandit bine. Genul adventure a fost, este si va ramane preferatul meu, si asta e un joc care merita toata atentia. Daca iti place un film bun, in care si interactionezi cu personajul, incearca fahrenheit.

ps: a inceput frate-mio sa-l joace iar.. si mi-a facut pofta :D

gamespot: 8,4
gamepublic: 88%
adventuregamers: 5/5

ce lipseste la noi

am gasit cateva insemnari foarte interesante aici, si cu ocazia asta mai adaug pe cineva in blogroll si in feedreader.

apropo, e de luat aminte de multi dobitoci din tara asta. aici pe larg

cerculetz de fum...

Asa prin a 6-a, a 7-a, am descoperit la biblioteca sectiunea SF, care mai tarziu mi-am dat seama ca imi ocupa o mare parte din timpul petrecut cu lectura. Nu erau foarte multe carti, si printre ele erau si dintr-alea de duzina, scrise de oameni plictisiti cu probleme la etaj. Dar, au fost si multe chiar foarte interesante. Cele mai digerabile erau nuvelele scurte, pentru ca se terminau repede si iti ramanea in cap ideea destul de mult cat sa iti lase imaginatia sa croseteze mai departe continuarea.

In fine, n-are nici o legatura, dar daca tot ai ajuns aici cu cititu` ia pune castile pe urechi si da-i drumu la muzica. Aici pe dreapta. Daca nu merge da-i un F5. Asa, si daca iti place, fa-mi o mica favoare: tine minte numele piesei si formatia.

De fapt vroiam sa vorbesc despre rutina. Chestia aia care incepe dimineata, cand suna alarma si tu o auzi incet, incet, cum isi face loc in frantura de vis care a mai ramas, in timp ce lumina de afara te zgarie pe retina. Si te ghemuiesti sub patura si nu-ti vine nicicum sa te ridici din pat. Apoi te ridici incet, incet, realizezi ca daca deja e lumina in camera inseamna ca esti pe ultimele 5 minute, si e foarte posibil sa intarzii. Deschizi usa, faci un pas, mai deschizi o usa, te speli, te intorci in camera si arunci o privire lunga spre pat.

Dupa 2 minute esti pe hol, legi sireturi. Inchizi fermoare. Pui casti pe urechi si cauti o melodie asa mai animanta. Incui usa din reflex, cauti pachetu` de tigari si bricheta, iar pe cand iesi din bloc ai plamanii plini de fum si muzica miscandu-ti oasele spre statia de autobuz. Chestia e ca asta o faci in fiecare dimineata si iti aduci aminte de drumu` asta doar in dimineata urmatoare. Adica exact cand faci aceleasi lucruri din nou. E un fel de deja'vu` mai tampit pentru astia ca mine care se trezesc mai greu, si unul mai placut pentru cei care se trezesc din timp si isi savureaza cafeaua, tigara, ce-o fi.. asa, trecem peste asta.. pana la urma, partea asta poti sa o faci si cu ochii inchisi, mai ales dupa primii 2 - 3 ani de cand ai inceput sa mergi la servici si trebuie sa ajungi pe 8.

Asa.. stii.. si iti trec multe chestii prin cap cat timp esti pe bus. Mie cel putin imi place ceea ce lucrez si niciodata nu am ganduri despre servici in afara programului. Nu pentru ca mi-e totuna, ci pentru ca imi place si sunt sigur pe mine. Nu am stress din cauza asta (mersi sefu`). De obicei pe bus stau cu ochii aruncati pe trotuar pana cand simt ca am ajuns la destinatie. Si ascult muzica. Apoi ajung la birou si-mi vad de treaba, dar despre asta n-are sens sa vorbesc.. Apoi imi sun prietena si deja nu mai sunt la birou.

Si aici incepe sa devina un pic ciudat.. e ceva in aer.. ma suna un coleg din generala.. ma cheama la o tequila.. ajung in bar si sunt toti colegii mei din generala.. chiar si prietena mea e acolo, si culmea, ii stie pe toti.. de parca s-ar stii de-o viatza.. cum se intampla totul repede nu-mi dau seama de nimic, le iau toate pe bune si ignor senzatia aia de "ciudat".. raman fara tigari si la bar nu mai au.. ies din bar sa caut tigari, si in parcarea de langa magazin e un alt coleg, din facultate de data asta, langa masina.. e cu prietena lui.. ma cheama la o plimbare, urc in masina, apare si prietena mea, urca si ea in masina.. pornim muzica si pornim.

Ciudat.. 5 minute mai tarziu e dimineata.. intru in bloc, urc scarile, ajung la usa mea. O deschid, ma descalt.. intru in camera si ma intind in pat. Trag patura peste mine si vreau sa inchid ochii dar nu pot. E lumina deja. Asa putin, doar cat sa o simti..... incepe sa cante ceva. Foarte cunoscut..

Incet.. incet.. Melodia si face loc in frantura de vis care a mai ramas, in timp ce lumina de afara te zgarie pe retina. Si te ghemuiesti sub patura si nu-ti vine nicicum sa te ridici din pat. Apoi te ridici incet, incet, si iti dai seama ca daca deja e lumina in camera, deci iar nu te-ai trezit cand a sunat alarma si asta inseamna ca esti pe ultimele 5 minute asa ca e foarte posibil sa intarzii...

shhh... de fapt tocmai te-ai trezit...

ps: apropo... pe ce melodie ai incept sa citesti?

miercuri, 30 ianuarie 2008

brick in the wall

E momentul in care te pui pe scaun si tragi tastatura mai aproape. Momentul in care vrei sa scrii si habar n-ai de unde sa incepi. Si stai.. Apoi incerci sa formulezi in cap 2, 3, 5, 10 inceputuri de fraza care sa dea drumul cuvintelor. E momentul ala inainte sa dai drumu la muzica si sa o iei de la capat. Ma obsedeaza. E ca si cand as vrea sa urc in autobuz si se inchid usile inainte sa intind piciorul spre prima treapta.

E cam nashpa.. legat la spate si mut.. ah, si e beton cand rumegi o idee asa vreo juma` de ora, apoi ti se pare aiurea si te intrebi cum naiba ti-a trecut asa ceva prin cap. Copiii cu profilele lor de hi5, cautand atentie cand habar n-au ce-i aia. Azi, in drum spre casa, ma gandeam de ce inteleg unii aiurea ce inseamna sa ai blog. Toti astia care scriu pe net vor sa fie cititi, nu exista cealalta varianta. Nu exista "am blog da` nu e public".. Internet inseamna comunicare, interactiune. Mai bine iti tii in buzunar un carnetel si un pix si scrii cand iti vine sau cand nu mai ai hartie la toaleta, problema ta.. Dar atunci cine mai vede ce-ai scris? Adica nu e tot una cand areti tuturor o parere, un punct de vedere, ce-o fi, sau scrii ca prostu` ca azi te-ai scarpinat in nas dupa ce te-ai scarpinat in dos. Dar e important sa vada toti.. massmessage pe iahu: "[random].hi5.com, baga un comment ;)" ... /ignore e indispensabil.

Revenind.. azi imi citeam feed-urile, ca-n fiecare zi. Dupa cafeaua din pauza. Feedreaderu` ala e ziaru` de maine, si cine zice ca blogurile sunt inutile e inconstient. Asa.. si ma apuca iar chestia aia "spune si tu ceva".. dupa 5 minute imi trece. La un moment dat incepusem sa scriu, dar nici eu nu stiu de ce o faceam. Umpleam spatiu virtual cu chestii inutile. Dar de data asta nu e la fel, acum o sa ai ce sa scrii (asta era tipu` ala de pe umar, ala care iti ridica moralu`).. ok, imi fac iar "blog", dupa multa vreme.. si incep sa mai coc ceva pentru scris. Nu chestii banale, ceva anume.. Ceva despre care pot sa spun ceva, un "ceva" care sa ma scoata din zid..

fleoshc..

Totul se reduce la momentul ala.. la momentul ala cand te asezi pe scaun si tragi tastatura mai aproape.. acolo cand ai ceva in minte si cauti propozitia aia cu care sa incepi, si n-o gasesti. Acolo. E inghesuiala de idei, si nu poti da drumul niciuneia pentru ca se impiedica una de alta.

Daca ai apucat sa citesti pana aici atunci pune castile pe urechi si da-i play acolo in dreapta sus unde scrie push2play. Daca ai ajuns pana aici inseamna ca am fost interesant pret de cateva randuri, si poate data viitoare cuvintele vor curge altfel. Pentru ca numai odata e prima data, si data viitoare poate e mai usor.

Intre timp s-a facut 23pm, stau de mai bine de-o ora sa scriu ceva aici, ea ma cheama la WoW si eu mai am de lucru. Cafea si pall mall inainte.. Apropo, daca ai ajuns aici.. data viitoare porneste muzica inainte sa te apuci de citit. E o chestie de-a mea..

save. save. save.

..senzatie tampita: Stai si te uiti la monitoru` oprit ca broasca la bariera, injuri ca s-a luat curentu, si urmatoarea chestie care iti trece prin cap e: n-am salvat, futui! left control e alb, s-a dat textu` jos de la atatea apasari.. si totusi acum n-ai salvat. si stai exact ca broasca la bariera..

urmatorul pas: bucatarie, tigara, pomenire sfinti...

23pm

Sunt mai multe motive pentru care am ales sa continui cu blogu. Vroiam sa astept pana imi cumpar domeniu, dar pana voi avea timp si de chestia aia va trece mult timp. Asa ca o iau de unde am ramas data trecuta.

Pe scurt, 23pm e putin din ce sunt eu :)